top of page

za 09 mei

|

Amerongse Berg

De 100 van Amerongen

a.s. zaterdag gaat wielrenner Niels van Ekeren 100x de Amerongse Berg beklimmen binnen 9 uur, 5500 hoogtemeters, 252 kilometer. Waarom? Alles voor de regionale horeca!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
De 100 van Amerongen
De 100 van Amerongen

Tijd en locatie

09 mei 2020, 09:00

Amerongse Berg, Amerongse Berg, 3958 Amerongen, Nederland

Over het evenement

De Horeca heeft het lastig in deze tijd van de Corona crisis, sinds 15 maart zijn de cafes en restaurants in ons land gesloten. Vele bedrijven hebben hierdoor geen inkomsten meer, maar de vaste lasten lopen door. Om deze bedrijven te helpen wil ik als wielrenner van het Volker Wessels Merckx Cycling Team mijn steentje bijdragen.

Dit wil ik doen door de Challenge ‘De 100 van Amerongen’ aan te gaan. Deze challange houdt in dat ik 100 keer de Amerongese Berg op en af zal rijden in negen uur. De Amerongse berg is een van de bekendste klimmen van de Utrechtse heuvelrug. De klim bedraagd 55 hoogtemeters wat de Challenge op een totaal aantal van 5500 hoogtemeters brengt. Het is een zware uitdaging waarin maar liefs 252 km afgelegd moeten worden. Voor de wielerkenners dit is 5.5 keer de Alp d’Huez op. Het geld dat met deze inzamelactie word opgehaald wordt geschonken aan de volgende regionale horecabedrijven in de buurt van Rijswijk en Wijk bij Duurstede.

Hier de Horecabedrijven op een rijtje:

Mini restaurant het Veer (Rijswijk), Café pub de Mallemolen (Wijk bij Duurstede), Het Veerhuys (Beusichem), Hotel Brasserie Florian (Wijk bij Duurstede) en Café  het pakhuis ( Wijk bij Duurstede, Café Vaert ( Wijk bij Duurstede) en Café Ome Ko (Wijk bij Duurstede).

Doneer hier:

Deel dit evenement

bottom of page