• De Malle

28 april weer open!

Zojuist klonken de verlossende woorden: de terrassen gaan 28 april weer open! Eerlijk is eerlijk; van 12.00 tot 18.00 is nog heel beperkt. Tegelijkertijd wel het begin van een volledige heropening van de hele horeca.

De voorwaarden waaronder terrassen in de buitenlucht per 28 april open gaan

 1. De openingstijden van de buitenterrassen zijn van 12.00 uur tot maximaal 18.00 uur.

 2. Er geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Dit kan eventueel ook aan de deur maar onze voorkeur gaat uit naar de NokNokApp. Dan komt u niet voor niets als er geen plek blijkt te zijn. Wij gaan om 12:00 uur open en kunnen dan een plaats voor u reserveren, om bv. 15:00 uur een plekje reserveren kan niet. Dit zou betekenen dat wij reeds zittende gasten moeten wegsturen. Dit kan en mag natuurlijk nooit de bedoeling zijn in een gastvrij bedrijf.

 3. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar.

 4. Per buitenterras geldt een maximum van 50 personen.

 5. Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht.

 6. De terrasbezoekers blijven zoveel mogelijk zitten. Verplaatsen gebeurt niet onnodig.

 7. Er is geen zelfbediening.

 8. Alleen voor toilet- en garderobebezoek of om te betalen mogen bezoekers naar binnen. Hierbij moet een mondkapje worden gedragen.

 9. Er wordt zoveel mogelijk contactloos betaald.

 10. Er is geen entertainment (zoals live optredens en videoschermen) op of rondom het terras.

 11. De basisregels blijven gelden, zoals 1.5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.

Verplichte reservering

Reserveren is verplicht en kan telefonisch, digitaal of aan de deur worden gedaan. Er geldt geen minimale tijd tussen reserveren en het terras bezoeken.

Er is een verplichte reservering (‘wait to be seated’) om drukte rondom horecagelegenheden te voorkomen. Op deze manier is het bezoeken van buitenterrassen beter in goede banen te leiden. Een oploop van wachtende bezoekers kan de kans op onderlinge besmetting vergroten.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven