• De Malle

5 thuisnederlagen op rij voor Liverpool!

Een vooruitgespeelde competitiewedstrijd op Anfield tegen Chelsea. Voorafgegaan door goeie resultaten van de concurrentie voor plek 4, die o zo belangrijke champions league plek. Enkele uren voor de wedstrijd werd de scheidsrechter nog vervangen door Atkinson. Ach nee he….Maar goed, ook goed nieuws vooraf want Alisson weer in de goal, Fabinho terug en Jota weer op de bank.

De wedstrijd dan, uiteraard vanaf de aftrap weer een enorm tempo zoals we kennen van de premier league. Waarin vanaf de aftrap Liverpool het meest balbezit heeft. Zeg maar zo’n minuut of 10, dit levert overigens niet meer op dan een schot van Robertson maar heel ruim naast. Dan na het veelbelovende begin gaat Chelsea ook een deel van de wedstrijd opeisen. Waar Werner maar net over schiet. Moet Fabinho een bal van Chilwell blokken en moet Alisson redding brengen bij opnieuw Werner. De Blues ogen direct wel dreigender dan The Reds. Dan na ongeveer een klein half uurtje scoort Chelsea, Werner wordt de diepte ingestuurd als de bal net over Fabinho valt, de Duitser is Fabinho en Kabak veel te snel af en laat Alisson kansloos. Goal…. althans, dat zou je denken. VAR, ja hoor, het zit eens mee. De nagel van de wijsvinger van Werner is verder dan Kabak. Wat een poppenkast. Maar goed 0 – 0. Hopelijk zijn The Reds wakker. Even lijkt het daarop als Salah een prachtige pass geeft op de ontsnapte Mané maar helaas mist de Senegalees de bal volledig. En iets later een lekkere bal van Thiago op Jones maar deze krult de bal naast het doel. Dan nog een paar pogingen maar zoals de laatste weken vaak het probleem, de laatste pass is gewoon niet goed genoeg. Salah die Mané niet weet te vinden evenals Thiago. En na de opleving van LFC is het weer aan Chelsea en onmiddellijk oogt dat gewoon gevaarlijker, lijkt ook wel of zij het meer mensen doen en belangrijker meer overtuiging. Mount schiet bijvoorbeeld eerst een kans net over, Kabak blokt een hard schot van Ziyech maar dan is het toch raak. Mount krijgt op links de bal en dribbelt op snelheid naar binnen TAA en Fabinho kunnen niet ingrijpen en diens schot gaat hard langs Alisson in de verre hoek, 0 – 1 in de 42e minuut. En het moet helaas gezegd het is gewoon verdiend. Dit is de ruststand.

Geen wijzigingen aan het begin van de 2e helft. Van Liverpool is momenteel veel te zeggen, maar niet dat ze niet keihard werken. Alexander-Arnold had een mooie crosspass maar helaas kon ie net worden weggewerkt voor Firmino ‘m kon afronden. Even later een actie randje 16 waarbij Firmino de hand raakt van Kante maar van zo dichtbij dat Atkinson het wegwuift evenals de VAR. Wat later een corner maar Fabinho kopt naast. Het eerste kwartier van de 2e helft gaat zo voorbij zonder veel grote kansen aan beide kanten. Na een uur op de klok gaat Klopp een dubbele wissel toepassen. Oxlade-Chamberlain voor Jones en dan veel verrassender topscoren Salah voor Jones, waar Firmino of Mané meer voor de hand had gelegen. Salah ging heftig hoofdschuddend naar de kant. Enkele minuten na de wissel dan eindelijk weer eens een voorzet van Robertson die goed aankomt maar helaas raakt Firmino de bal niet vol zodat ie meer richting kan meegeven aan de bal nu gaat ie voorlangs.Er wordt erna nog flink gewisseld door Chelsea en ook Klopp brengt Milner nog voor Thiago. Het levert allemaal nog een enorm grote kans op voor Chelsea die uitstekend wordt gered door Alisson als Mount bijna z’n 2e maakt en de eerste en enige doelpoging van Liverpool tussen de palen als Gini recht in de handen kopt van Mendy. Ook deze wedstrjd eindigd wederom in een nederlaag. De vijfde op rij voor LFC, iets wat in de gehele geschiedenis sinds de oprichting in 1892!!! nog nooit is voorgekomen. Er zijn genoeg excuses te noemen voor het verval, blessures, leeg stadion, persoonlijk leed etc etc.Maar wat toch ook opvalt is dat veel bij het oude blijft. De manier van spelen is onveranderd waar je zou kunnen denken om het eens anders te proberen. Maar goed dat is de taak van Klopp die ik daar nog steeds uitstekend toe in staat acht maar wat een pijnlijk seizoen is dit geworden. Toch is er zondag alweer een nieuwe kans, laten we het record stoppen en Fulham op Anfield verslaan. Zie het als verjaardagskadootje aan mij :).

Verslag; John Oosenbrug van ALSIN

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven