top of page

Alan Czyz wint, Kosterman toch nog vierde op het legendarische Circuit Spa Francorchamps.

In een buitengewoon meeslepende wedstrijd, die pas in de slotfase werd beslist, wist Alan Czyz de overwinning te behalen in de tweede race van de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux. Czyz, de jonge Poolse coureur, vocht gedurende de race voor elke meter van het asfalt met Tomas De Backer, winnaar van Race 1, waarbij ook Calvin de Groot en Ellis Spiezia zich in de strijd mengden. Gedurende de laatste ronden waren er constant wisselingen in de top vier posities, waarbij het niet te voorspellen was wie de overwinning zou behalen.

De laatste bocht van de race was cruciaal, toen De Backer een laatste poging deed om Czyz in te halen, maar daarbij de Poolse coureur raakte. Hoewel De Backer als eerste over de finish kwam, ging de overwinning uiteindelijk toch naar Czyz, met De Backer op de tweede plaats en Spiezia op de derde plaats. Esmee Kosterman wist nog vóór De Groot de vierde plaats te veroveren. Met deze overwinning won Czyz ook de Junior Cup, met Spiezia als tweede en Kosterman als derde. De zege in de Gold Cup ging naar Stefan Barewijk, voor Johan Land en Björn Dietrich.

De race begon goed voor Czyz, die de leiding nam, terwijl Spiezia Kosterman onder druk zette en leek te gaan passeren. Niet veel later nam De Backer echter de eerste plaats over van Czyz, met De Groot op drie en Spiezia op vier, gevolgd door Kosterman, Land, Dietrich en Barewijk.

De strijd om de eerste plek bleef gaande tussen De Backer en Czyz, waarbij Czyz de snelheid had, maar De Backer sterk verdedigde. De Groot en Spiezia vochten voor de derde plek, terwijl Kosterman en de rest in een hevige strijd waren verwikkeld.

In de laatste ronden wisselden de posities nog meermaals, met Czyz, Spiezia en De Backer die de tweede positie innamen achter De Groot. Een botsing veroorzaakt door De Backer resulteerde erin dat De Groot met een lekke band van de baan raakte en daarmee een bijna zekere podiumplaats verloor.

Na de race werd aan De Backer verteld dat hij een plaats moest inleveren en dus de overwinning aan Czyz moest geven. De reden hiervoor was dat zijn actie, het raken van Czyz, en het eerdere incident met Calvin de Groot, strafbaar waren. Czyz won hoe dan ook de Junior Cup, met Spiezia op twee en Kosterman op drie.

De Backer behaalde alsnog een overwinning voor FordStore Feyaerts in de Ford Dealer Team Cup. In de tussenstand van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup vergroot Alan Czyz zijn leiderschap! Met drie snelste ronden (kwalificatie, race 1 en 2, goed voor drie extra punten) en een derde overwinning heeft hij nu 82 punten, tegenover 70 punten voor Tomas De Backer.

Uitslag Race 2: 1. Czyz, 13 ronden; 2. De Backer; 3. Spiezia, op 0.034; 4. Kosterman, op 23.112; 5. De Groot, op 40.950; 6. Barewijk, op 1 ronde; 7. Land, op 1 ronde + 3.433; 8. Dietrich, op 1 ronde + 36.161.

bron: fordfiestacup.nl

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page