top of page

De “Coppa” is thuis!

Inter Mallo weet na drie verloren finales eindelijk de Coppa Tonto te winnen.

De euforie bij het team was groot, coach John van Os genoot vandaag van zijn ploeg, jazeker het was goed wat Inter Mallo vandaag liet zien. In zowel verdedigend als aanvallend opzicht draaide de ploeg gesmeerd. In de groepsfase werd iedereen op een slof en een oude voetbalschoen verslagen hetgeen de groepswinst opleverde.

In de halve finale was er enigszins wat moeite met nieuwkomer Atletico Malle waar slechts met 2-1 van werd gewonnen. Doelpunten kwamen van een ontketende Fabio Bovo voor inter en Douma die de eer redde voor Atletico.

De finale was er een waar naar werd uitgekeken. Squadra Vedetta had in het verleden een aardig grote mond gehad over Inter Mallo en dat het tijdens een confrontatie wel zou blijken wie de beste is! Het kwam in voorgaande edities nooit tot een treffen tussen de twee maar vandaag was het zover.

Coach van Os koos in de finale toch voor Fabio Bovo. De sensatie van het toernooi was in de halve finale geblesseerd geraakt en moest qua loopvermogen flink inleveren. Toch stelde de coach m op,

“Fabio is altijd gevaarlijk , een Fabio op halve kracht kan nog belangrijk voor ons zijn” aldus coach Van Os.

De finale liet 2 ploegen zien die wat aftastend en gelijkwaardig begonnen toen in de 10e minuut Bovo met een onverwacht schot keeper Lindeman verrastte maar de paal hield de stand op 0-0. Een minuutje later ontploft de wedstrijd, Rene de Heus ontsnapt een kort momentje aan de tot dan toe foutloze spelende verdediger Roy Germans en heeft een overtreding nodig om hem te stoppen hetgeen resulteert in een terechte 5 minuten straf. Inter Mallo moet met een mannetje minder zich in ieder geval 5 minuten staande weten te houden. Vier verdedigers en een eenzame aanvaller moet er voor zorgen dat er nog niet gescoord gaat worden. Squadra Vendetta weet geen gebruik te maken van het overtal, men voert de druk op maar stuit op een sterk verdedigend Inter. Als er na een lange bal naar voren de Ridder even onderuit gaat is Bovo dodelijk voor de goal. 1-0 Squadra gaat naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar terwijl men nog steeds met een man meer op het veld staat voltrekt zich pas echt een drama. Het verhaal blijft hetzelfde, Squadra heeft te weinig creativiteit om de compacte verdediging te doen breken en inmiddels komt Inter Mallo weer met zeven op het veld hetgeen direct in een aanval resulteert waarbij dit keer Squadra Vendetta een overtreding nodig heeft om de aanval stoppen.

De vrij trap is legendarisch, het is 7 tegen 7, het zijn kleine goals, een vijfmans muur en dan de bal met chirurgische precisie in de linkerkruis krullen is pure genialiteit. Wat niet zo geniaal is dat keeper Lindeman de hoek volledig vrijliet en dat is een gelegenheid die je een voetballer als Bovo niet moet geven. 2-0 Bovo wordt gewisseld en Squadra zet alles op alles, het is de vijfde wedstrijd a 25 minuten speeltijd dus de energiebronnen raken uitgeput. Balverlies Squadra… uitmuntende omschakeling; Jaap De Boer wordt bereikt op links en speelt naar Renzo van Rooijen die pijlsnel opkomt en net op tijd is om de bal te toucheren en waarna de bal door Stefan van de Berg van Squadra nog van richting wordt veranderd hetgeen de keeper kansloos maakt. 3-0 De wedstrijd is gespeeld , Inter Mallo gaat de Coppa na drie verloren finales winnen. Als Thom Wouters met een lob van 28 meter afstand ook nog eens weet te scoren is de vernedering voor Squadra Vendetta compleet. 4-0 Inter Mallo wint de zevende editie van de Coppa Tonto met overtuiging. De ploeg was dit jaar overduidelijk de beste, veel diversiteit , veel mogelijkheden getuige het feit dat er tijdens het toernooi gescoord werd door maar liefs 10 verschillende spelers en niemand in de groep verzaakte. Wat dat betreft heeft coach van Os er een team van gemaakt met de juiste mannen op de juiste plaatsen. Op het juiste moment de juiste wissels. Het is coach van Os die ervoor gezorgd heeft dat deze generatie voor altijd herinnerd zal worden. Pazza Inter !


Het gouden Inter Mallo bestond uit: Tim van Dijk (K) , Gert-Jan van Rooijen, Max Rood, Roy Germans, Marco van Egdom, Jaap de Boer, Harry Beijk, Renzo van Rooijen, Fabio Bovo, Jago Stoof, Thom Wouters, Paul Pastor coach: John Van Os verzorging: Tatjana Simic kledingsponsor: Telstar Hoofdsponsor: Cafe Pub de MalleMolen

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page