• De Malle

Het kabinet wil terrassen open als cijfers het toelaten

Het demissionaire kabinet werkt aan een plan om de samenleving langzaam weer te openen. De terrassen zouden dan weer open kunnen op 21 april. De versoepelingen hangen wel af van de ontwikkeling van het aantal besmettingen. Dat cijfers daalt nu, maar mogen dan de komende tijd niet te veel stijgen. Eerder pleitten de burgemeesters van de vier grote steden al voor het heropenen van de horecaterrassen.

Het kabinet heeft het plan in de ministeriële commissie coronabestrijding besproken. Ook aan de avondklok moet een einde komen.

Basisregels blijven

De basis coronaregels, zoals de anderhalve meter afstand, veelvuldig handen wassen en thuisblijven bij klachten, blijven van kracht. Het kabinetsplan ligt nu bij de deskundigen van het Outbreak Management Team. Die moeten kijken of het verantwoord is. Zondag praten de ministers erover in het Catshuis en dan zouden de versoepelingen op dinsdag 13 april worden aangekondigd. Dan moet er ook meer duidelijkheid komen over de volgorde van de beoogde versoepelingen. Het kabinet wil, zeggen Haagse bronnen, beginnen met maatregelen in de openlucht, zoals de terrassen, omdat buiten minder besmettingsgevaar is.

Het kabinet wil ook de vaccinatiecijfers een grotere rol geven. Een groot deel van de kwetsbare mensen is inmiddels gevaccineerd of gaat in de komende maand gevaccineerd worden.

bron Missets Horeca

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven