top of page

Koffie in het café

Als men in de jaren 80 een bakkie koffie bestelde in het café werd men of raar aangekeken of men kreeg een koffie voorgeschoteld waar de herinneringen aan de oorlogswinter spontaan komen bovendrijven.

Gelukkig is de kwaliteit in de loop van de jaren in menig horecazaak flink verbeterd alhoewel veel cafés in de kwaliteit toch achterblijven en koffie als een lastig en ondergewaardeerd product zien.

In de MalleMolen durven wij gerust te zeggen dat het voor ons niet van toepassing is. Reeds jaren proberen wij kwalitatief de beste koffie van Wijk bij Duurstede te serveren.

Momenteel serveren wij koffie van leverancier Boot, een eerlijke & duurzame koffie en hebben gekozen voor de Santos melange.

DE SANTOS

Land van herkomst: Brazilië, Cerrado, Minas Gerais.

Koffieplantage: Santos is niet de naam van een plantage maar van de havenstad via welke de meeste koffie oogsten uit Brazilië geëxporteerd worden naar Europa. Deze koffie komt van Fazenda Sao Francisco da Bella Vista.

Smaakindicatie: Droppig, blauwe bes & karamel.

Achtergrond: Karaktervol, passievol en uitdagend zijn enkele van de uitgesproken eigenschappen van de Braziliaanse bevolking en deze passen ook perfect bij de kenmerken van de Brazil Santos Espresso. Een zeer uitbundig smaakfeest in je koffiekop. Een prachtige koffie die niet voor niets een vaste waarde is in het Boot Koffie assortiment. Onze Brazil Santos komt van koffieboer Tarcízio die deze plantage al decennia lang heeft opgebouwd. De plantage ligt in Mantiqueira de Minas dichtbij Carmo de Minas in Minas Gerais op 1100 meter hoogte.

Kom gerust eens op onze kosten een espressso proeven!

1 weergave0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page