top of page

Mojito: Een zomers drankje met een vleugje Cubaanse passie

Terwijl de zon de lucht in lichte tinten van oranje en roze kleurt en de zee rustig kabbelt, is er niets beter dan op het strand te zitten met een koel glas Mojito in de hand. De Mojito, een cocktail die doordrenkt is met de geest van het zwoele Cuba, heeft wereldwijd vele liefhebbers veroverd met zijn verfrissende smaak. Laten we een duik nemen in de wereld van deze verfrissende drank, perfect voor die warme zomeravonden.

De oorsprong van de Mojito is geworteld in het hart van het Caribisch gebied, in het bruisende Cuba. Hoewel de exacte geboortedatum van deze cocktail onbekend is, is het zeker dat zijn populariteit al meer dan een eeuw voortduurt. De naam “Mojito” komt van het Spaanse woord “mojar”, wat “natmaken” betekent – een perfecte beschrijving voor een drankje dat verfrissing in elk slokje belooft.

Een klassieke Mojito is een prachtige mix van eenvoudige, maar smaakvolle ingrediënten: witte rum, verse munt, suiker, limoensap en sprankelend water. De charme van deze cocktail ligt in de balans tussen de zoetheid van de suiker, het zurige van de limoen, de kracht van de rum en het aromatische van de munt. Voeg daar het prikkelende sprankelende water aan toe, en je hebt een drankje dat elke zomerhitte zal verslaan.

De Mojito heeft de harten van velen veroverd, waaronder die van de beroemde schrijver Ernest Hemingway. Tijdens zijn tijd in Cuba werd de Mojito zijn favoriete drankje. Hij schreef ooit: “Mijn Mojito in La Bodeguita, mijn daiquiri in El Floridita.”

2 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page