Shaktar Dorstles winnaar Coppa Tonto

Bijgewerkt: 29 jul 2019

il Coppa Tonto, het jaarlijkse voetbaltoernooi met inmiddels een cultstatus, bestond dit jaar voor het eerst uit 8 deelnemende teams. Om 11:00 uur werd er afgelopen zondag afgetrapt op een zonovergoten CDW sportcomplex. 2 groepen van vier teams, de nummers 1 en 2 gaan door naar de halve finales. In de poule des doods, poule A wisten Shaktar Dorstles en regerend kampioen Sign Activation de volgende ronde te halen ten koste van de als vooraf getipte winnaar Squadra Vendetta en Tikkie Trug. In Poule B wisten Inter Mallo en FC de Baltikkers zich te plaatsen bij de laatste 4. FC IWWS en Viking Utd wisten het net in de groepsfase te weinig te vinden. Shaktar Dorstles wist zich redelijk makkelijk te ontdoen van de moegestreden Baltikkers die zonder wissels hier toch al een bijzonder knap resultaat wisten neer te zetten. Het was per slot van rekening met 30 graden best warm op het veld! De andere halve finale met Sign Activation en Inter Mallo ( de finale van de Coppa Tonto 2018 ) was spannender. Na een 1-1 eindstand moesten penalty's de doorslag geven en haalde Inter zijn gram door Sign Activation van de troon af te stoten.


De finalisten Coppa Tonto 2019

De finale werd dus Shaktar Dorstles tegen Inter Mallo die in het voordeel van Shaktar werd beslist door een goal van Michael van Berkel die de bal vanuit een corner met geluk voor de voeten kreeg en genadeloos hard kon inschieten. De derde helft werd gewonnen door Tikkie Trug die nog laat gespot werden in de MalleMolen. Het was ronduit de allerbeste editie van de Coppa Tonto . Mede dankzij het uitstekende leiden van het arbitrale kwartet, de uitstekende instelling van alle teams die het sportieve karakter van het toernooi niet waren vergeten, het weer, de vrijwilligers in de kantine en de aanwezigheid van fotograaf Jan van Kooten die flink wat plaatjes heeft geschoten. Natuurlijk maakten de massaal meegekomen supporters het voetbalfeest compleet!

Ook de hospice Wijk bij Duurstede kan een mooie donatie van €820,- tegemoet zien bijeengebracht door alle deelnemende teams. Bravo Bravo! Forza Il Coppa Tonto! Tot volgend jaar!

291 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 by Cafe Pub de MalleMolen  tevens maken wij gebruik van cookies