• De Malle

Sheffield Utd vs Liverpool

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik durf inmiddels geen voorspellingen in het voordeel van Liverpool meer te doen, zelfs niet tegen Sheffield United. En al helemaal niet met Adrian in de goal (al is de uitval van Alisson deze wedstrijd meer dan begrijpelijk). Ook is het jammer dat, in tegenstelling tot wat beelden op social media deden vermoeden, Jota toch nog niet fit blijkt te zijn (‘gelukkig’ vanwege ziekte, niet zijn blessure). Het goede nieuws is dat Milner weer op de bank zit. Bij de tegenstander zit daar Brewster.

In de vijfde minuut wordt Adrian meteen getest met een vrije trap van Sheffield. Hij redt. Goed voor zijn zelfvertrouwen, hopelijk. In de tiende minuut mist Firmino een enorme kans, één die hij er normaal met z’n ogen dicht in zou pompen, en vlak daarna is er een poging van Robbo waar meer in had kunnen zitten. Liverpool probeert vooral via de linkerkant aan te vallen met opvallend hoge posities voor Jones en Robbo. Na 22 minuten is er een kans voor Jones, maar hij wordt goed afgestopt. In de 30e minuut probeert Salah het en TAA in de 32e, maar Ramsdale redt beide. Met 36 minuten op de klok komt Kabak met de schrik vrij als een ongelukkige eigen goal wordt afgekeurd wegens buitenspel van McBurnie. In minuut 39 wordt een mooie kans van Gini (match-winner vorig seizoen) afgestopt door Ramsdale, waarna Firmino de bal voor z’n voeten krijgt maar voor een (slechte) pass in plaats van een schot op doel kiest. Bobby lijkt niet lekker in de wedstrijd te zitten. Het vertrouwen straalt er überhaupt niet echt vanaf bij de Reds. We gaan de rust in zonder goals.

De tweede helft opent mooi met een goal van Jones, hoewel wij nog niet meteen juichen, want de bal lijkt over de achterlijn te zijn geweest. Maar Trent blijkt ‘m gewoon heel knap binnen gehouden te hebben: het staat 0-1, yes! Met het zelfvertrouwen van Curtis is nog altijd niets mis. Daarna scoort ook Mané, ware het niet dat hij buitenspel stond. McBurnie zit in de 57e minuut dichtbij de 1-1. En dan is daar na 65 minuten eindelijk weer eens een héérlijke goal van Bobby! Si señor: 0-2! (Al wordt ie later geregistreerd als eigen goal, zonde.) Met nog een kwartier te gaan staat Millie klaar om in te vallen voor Thiago. In de 80e mist Salah het doel na een mooie assist van Robbo, die zelf ook duidelijk op zoek is naar een goal. Keita komt er nog in voor Jones en de laatste tien minuten worden door Liverpool rustig uitgespeeld.

Winst! Drie punten, clean sheet, niemand geblesseerd geraakt, weinig kansen weggegeven, veel gecreëerd en geen rare capriolen van Adrian: Klopp kan tevreden zijn (en wij ook!) – het is fijn om zijn million dollar smile weer eens te zien. Eindelijk zat het ons eens even niet tegen. Op naar de volgende overwinning!

Sophie Scharff

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven