The Grand National experience

Zaterdag 4 april, is het tijd voor de allergrootste National Hunt race ter wereld: De Grand National. Deze met maar liefst een miljoen pond gedoteerde race is voor velen het absolute hoogtepunt van het Engelse springseizoen. Op de baan van Aintree moeten over een afstand van meer dan 7 kilometer 30 hagen genomen worden, wat in een veld van 40 paarden geen gemakkelijke opgave is. Daarbij zijn de hagen een stuk hoger dan bij de gangbare national hunt races, waardoor de race ook wel wordt omschreven als de ultieme test voor paard en jockey.


Niet alleen het Verenigd Koninkrijk staat op zijn kop tijdens dit spektakel, ook Wijk bij Duurstede loopt vol met liefhebbers uit alle windstreken want in cafe pub de MalleMolen beleef je de Grand National als nergens anders.

THE RACE


De Grand National wordt sinds 1839 ieder jaar gehouden op Aintree Racecourse in Liverpool en is een steeplechase over 4 mijl en 3,5 furlong, wat neerkomt op de enorm lange afstand van 7.141 meter. Tijdens de Race worden er bijna twee hele ronden over de 'Aintree National Course' gelopen en moeten er 30 hagen genomen worden. Op de 'water jump' na worden deze hagen geheel bedekt met dennentakken, wat de hagen nog hoger maakt dan dat ze al zijn. Dit alles maakt de Grand National de zwaarste race voor zowel paard als Jockey.

Een aantal van de hagen, zoals 'The Chair', 'Foinavon', 'Bechers Brook' en 'The Canal Turn' zijn begrippen op zich geworden en zijn zo berucht dat ze veel professionele Jockeys angst inboezemen. En dat is niet voor niets, want hoger dan tijdens de Grand National vind je ze niet. Op de laatste twee hagen na moeten alle hindernissen tweemaal bedwongen worden. Alleen 'The Chair' en 'The Water Jump' worden in ronde twee niet meer genomen.

Aan de start van de race verschijnen traditioneel 40 paarden en jockeys die met elkaar de strijd aangaan. Wanneer het startsignaal gegeven is en de 40 combinaties op de eerste haag afrennen, hoor je het publiek te keer gaan en weet je dat de Grand National is begonnen. In de bijna 10 minuten die daarop volgen wordt bepaald welk paard en welke jockey opgaan voor de eeuwige roem die het winnen van de Grand National met zich meebrengt.

VIP TICKET

Een VIP ticket geeft je de gehele racemeeting op 4 april (14:00 uur tot 19:30 uur) toegang tot de MalleMolen waar men kan genieten van de races op HD grootbeeld en waar men natuurlijk kan wedden op de koersen en men kan genieten van een drankje tijdens de koers.

VIP Tickets kosten €35,- en zijn enkel verkrijgbaar in de MalleMolen

Je VIP ticket wordt ook gecombineerd met 1 van de 40 paarden in de koers. Weet jouw paard de Grand National te winnen dan levert je dat een €400,- gegarandeerd op !

Grand National Start Times – SATURDAY 4TH APRIL 2020

14:45 uur The Gaskells Handicap Hurdle (Grade 3)3m ½f70,000

15:25 uur The Betway Mersey Novices’ Hurdle (Grade 1)2m 4f100,000

16:00 uur The Doom Bar Maghull Novices’ Steeple Chase (Grade 1)2m100,000

16:40 uur The Betway Handicap Steeple Chase (Listed)3m 1f70,000

17:20 uur The Ryanair Stayers’ Hurdle (Registered as the Liverpool Hurdle) (Grade 1)3m ½f150,000

18:15 uur The Randox Health Grand National Steeple Chase (Grade 3)4m 2½f1,000,000

19:15 uur The Pinsent Masons Handicap Hurdle (cond’ and amat’) (Class 2)2m ½f50,000

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 by Cafe Pub de MalleMolen  tevens maken wij gebruik van cookies