• De Malle

Tiger Roll toch naar Aintree

Tiger Roll zal in de Betway Bowl ( donderdag 15:50 uur ) in Aintree rijden tijdens de Grand National meeting aankomende week in plaats van in de Ierse Grand National op paasmaandag in Fairyhouse, onthulde Eddie O’Leary, racemanager voor Gigginstown House Stud vandaag.

O’Leary is er van overtuigd dat de Britse handicapper het bij het verkeerde eind had bij zijn inschatting van het gewicht van Tiger Roll voor de Grand National van dit jaar, wat ertoe leidde dat de eigenaren er vanaf zagen om de dubbele winnaar van de Grand National te laten starten om voor de derde maal de Grand National te winnen.

In Cheltenham zagen we na een vormdip weer eens een ijzersterke Tiger Roll die de cross country chase op imposante wijze wist te winnen.

“Red Rum ( Het enige paard dat the Grand National 3 keer heeft gewonnen ) won zijn derde Grand National toen hij 12 was, nadat hij zeven pond in de handicap naar beneden ging, maar ik denk dat Tiger zal moeten wachten tot hij 17 is om te proberen zijn derde te winnen omdat de Engelse handicapper hem echt te zwaar in gewicht brengt, hij is dan kansloos.” De handicapper’s taak is om ieder paard zoveel gewicht te geven dat alle 40 starters theoretisch gezien een kans moeten hebben om te winnen. Het beste paard heeft dus het meeste lood aan zijn zadel.

Hij voegde eraan toe: “De handicapper heeft het helemaal mis en hij heeft Tiger Roll en Easysland uitgesloten van deelname aan de Grand National. Dit gaat niet alleen meer over Tiger Roll. “ Het is zo jammer dat twee paarden van deze status niet aan de start verschijnen.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Een aardige klapper vandaag als je 7 goed wist te noteren vandaag op de baan in Halmstad. Bijna €650.000 kreeg je uitgekeerd. De wedders in de MalleMolen zagen hun bankers stuk voor stuk falen. Volgen