top of page

Voorbeschouwing Coppa Tonto '20

Morgen is het dan zover, de jaarlijkse Coppa wordt voor de 6e maal op rij gehouden op sportpark Marinehoeve bij gastheer CDW en ook dit jaar zijn alle inschrijfgelden voor de hospice in Wijk bij Duurstede.

Door alle corona maatregelen leek de Coppa dit jaar geen doorgang te kunnen vinden maar alle grote sportevenementen vinden op aangepaste wijze toch doorgang zo ook de Coppa Tonto. Ook dit jaar gaan 8 teams de strijd met elkaar aan met dit jaar een nieuwkomer ; The Shamrock ‘n’ Rollers met o.a. Leon van den Boogaard en Femke de Gier binnen de gelederen. Met slechts 2 actieve voetballers in dit team komt men duidelijk voor de sfeer en gezelligheid. IWWS gaat er dit jaar wat serieuzer tegen aan; werd vorig jaar in de groepsfase uitgeschakeld en loot dit jaar zwaar maar de ambities zijn duidelijk; minimaal de volgende ronde. De aanwezigheid van van de Giessen op het veld en met Xander van de Heuvel als meesterbrein in de technische staf moet de groep een boost kunnen geven.

Tweevoudig winnaar Sign Activation is dit jaar gebrander dan ooit en door de loting in groep B zal het halen van de volgende ronde een peuleschil moeten zijn voor de ervaren groep. Oud Inter Milan speler Kaj van Hofwegen sluit zich bij de groep van captain Milan Steenman aan. Het wordt hard werken voor Shaktar Dorstless, een gehavende selectie van slechts 8 man zorgt er natuurlijk voor dat het een zware klus gaat worden voor de jonge ploeg die vorig jaar de winst in de Coppa wist verrassend wist te pakken. Ook nu hoort de groep niet bij de favorieten. Squadra Vendetta staat er dit jaar beter voor, de grootste winst zit het in het afscheid nemen van coach Lauwers die louter negativiteit binnen de groep bracht. Met het binnenslepen van superspits Hoogendoorn lijkt de ploeg de laatste 4 te moeten halen. Tikkie Terug kan dit jaar wel eens de verrassing van het toernooi worden. Onder leiding van coach Rene Gompel staat er een uitstekende selectie op papier. De loting in groep A is pittig maar dit team met o.a. Pot, van Hulzen, de gebroeders van der Veen en Zilver lijkt de finale zeker een mogelijkheid. Bij Viking Utd lijkt het ieder jaar wat moeilijker te gaan. Tweevoudig winnaar van de Coppa lijkt zijn beste tijd gehad te hebben en het compleet krijgen van de selectie lijkt dit jaar niet zonder slag of stoot te verlopen. Uiteindelijk hebben we dan nog Inter Mallo, de ploeg van organisator cafe pub de MalleMolen wil na 2 verloren finales die beker eens thuis brengen. De ploeg haalde Jago Stov binnen van Shaktar Dorstless en op het laatste moment versterkte het team zich ook nog met Max Rood hetgeen de ploeg wat jonger maakt. Coach John van Os heeft zich de laatste weken zorgvuldig voorbereid in het clubhuis van Inter Mallo om niets aan het toeval over te laten. Tot zondag 11:00 uur !!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page