top of page

Coppa Tonto '23 kleurt roze

Op de negende editie van de Coppa Tonto leek het even alsof Metallica's "Ride the Lightning" live zou worden uitgevoerd op Sportpark Marienhoeve. Het onweer zorgde voor een korte vertraging van de aftrap, met veiligheid als prioriteit. Ondanks enkele druppels aan het begin van de dag, gaf de zon later acte de présence, wat resulteerde in een stralende middag.

De dag bleek uitermate voorspoedig voor Squadra Vendetta, geleid door Rob Pastoors. Hoewel ze tijdens de groepsfase enigszins worstelden tegen Shakhtar Dorstless en gelijkspeelden tegen hun grootste rivaal, Inter Mallo, boekten ze overtuigende overwinningen tegen AS Jager en IWWS. Het team blonk met name uit tijdens de penaltyreeksen, wat hen een voorsprong gaf op Inter Mallo, die deze keer beduidend minder nauwkeurig waren en uiteindelijk de derde plaats behaalden. De prestaties van de top drie teams waren zeer aan elkaar gewaagd.

AS Jager had wellicht beter kunnen presteren als ze meer gefocust aan het toernooi waren begonnen, maar het nachtleven bleek hun voorbereiding in de weg te zitten. IWWS, daarentegen, presteerde het minst van de vijf teams, wat mogelijk tot veranderingen in hun selectie zal leiden.

De grote finale tussen Shakhtar Dorstless en Squadra Vendetta stelde niet teleur. Onder het toeziend oog van de scherp fluitende arbiter Knetsch, bracht Rob van Oudbroekhuizen Squadra op voorsprong. Ondanks het harde werk van Shakhtar Dorstless, wist Squadra de wedstrijd effectief te controleren, met de verdediging, geleid door Emiel van Hulzen, als rots in de branding.

De overwinning van Squadra Vendetta was een vervulling van een lang gekoesterde wens van coach Rob Pastoors, die zijn team dit jaar had versterkt met talenten zoals Van Hulzen, De Ridder jr., en van de Berg jr.

Het organisatiecomité kijkt met voldoening terug op een geslaagd toernooi: sportief, gezellig en goed geregeld, met een speciale dank aan het uitstekende team van arbiters. Na de prijsuitreiking in de MalleMolen werd de dag afgesloten met een overheerlijk Italiaans buffet, waarbij er nog uren werd nagepraat over de vele memorabele momenten van de Coppa Tonto.

Dank aan gastheer CDW voor het beschikbaar stellen van hun faciliteiten en een speciale vermelding voor alle vrijwilligers die deze dag mogelijk maakten.

Lang leve de Coppa Tonto!

team Squadra Vendetta bestond uit: coach Rob Pastoors, Emiel van Hulzen, Dennis van Beek, Paul de Wit, Stephan van de Berg, Niels de Ridder, Simon van de Worp, Rob van Oudbroekhuizen, Jan Willem Sondervan, Jamie de Ridder, Dion van de Berg en keeper Patrick Lindeman.

523 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page