top of page

Grand National tips 2024

- Red Rum en Tiger Roll zijn de enige 2 paarden die back to back de GN hebben gewonnen. Beide de eerste keer als 8 jarige. Red Rum won als enige ook een 3de keer, toen als 12 jarige.

- In 2012, 2013 en 2014 werd de GN gewonnen door een paard dat 11 jaar oud was. Al de jaren daarna was de leeftijd een stuk jonger, 9 jaar 3x, 8 jaar 4x en 7 jaar 1x.

- Favorieten winnen lang niet altijd. Vanaf 1950 hebben er 9 favorieten gewonnen.

- De laatste 25 jaar hebben er slechts 7 paarden gewonnen met 11stone of meer aan gewicht. De laatste was Tiger Roll in 2019- Uitbetalingen duo en trio zijn bijna altijd erg hoog

  • Minimum inzet voor duo is €0,50

  • Minimum inzet voor trio is €0,10


Hieronder een lijstje met de uitbetalingen van de duo en trio's op basis van €1,- inleg Het placepot spel: Het spel waarbij deze dag veel geld in de pool zal zitten is de placepot. Minimum inzet is €0,10. Het is de bedoeling dat je in de 6 aangegeven races een paard aangeeft dat iedere keer zogeheten " plaats' finished . Je kan meerdere paarden aangeven per koers, en om uit te rekenen wat het kost moet je de paarden per koers met elkaar vermenigvuldigen (zoals bij V75), en dat maal €0,10. Wij raden aan om enkel in de koersen met minimaal 10 starters meerdere paarden te spelen , voor de rest gewoon 1 paardje per koers kiezen.


Hier volgt nog wat interessante info over diverse paarden:Hier volgen de tips van onze insider in Engeland:


Mr Incredible (18)

Had de pech dat een verschoven zadel de reden was voor het scheiden van jockey en paard toen hij nog makkelijk meetrok met zes hindernissen te gaan. Heeft sindsdien een race gelopen en was tweede over deze afstand, alle lichten staan op groen voor de overwinning.

 

Corach Rambler (7)

Staat voor de bijna onmogelijke taak om de dubbel te realiseren. Vorig jaar was zijn voorbereiding perfect maar dit jaar moest hij op het hoogste niveau mee en dat heeft zijn tol geëist. Hij draagt bovendien bijna zeven kilogram meer dan vorig jaar en dat is een groot nadeel.

 

Kitty’s Light (34)

De hoop uit Wales draagt bodemgewicht en dat is een groot voordeel. Wat een sprookje zou dit zijn voor een van de mede-eigenaren die via chemokuren probeert te herstellen van die enge ziekte. De trainer is vol vertrouwen maar de recente prestaties tekenen een ander beeld. 

 

Vanillier (17)

De tweede aankomende van vorig jaar is makkelijk te herkennen in het veld met zijn felrode buis en grijze kleur. Zijn jockey koos vorig jaar een parcours binnendoor en dat kostte hem de winst door oponthoud maar vrij van files is hij dichtbij de winst.

 

Limerick Lace (25)

Deze eigenaar heeft vier paarden in de race en is erg hoopvol over de kansen van dit paard. De afstand is onbekend terrein en dat is een nadeel maar de vorm is beter dan ooit en dat telt zwaar. Met dit lage gewicht kan zij ver komen.

 

Noble Yeats (1)

Is de winnaar van 2022 en de vierde aankomende van vorig jaar. Dit jaar komt hij met het hoogste gewicht in actie en dat is een schier onmogelijke opgave maar vorig jaar werd hij daar vierde mee dus dat kan alle kanten op.

 

I Am Maximus (5)

Is de Ierse Grand National winnaar van vorig jaar die verbluffend sterk zijn laatste race won en daarom in topvorm hier aan de start verschijnt. Hij komt pas in de laatste kilometer op gang, de zware bodem is zeker geen nadeel voor hem en daarom hoort bij de favorieten voor de winst.

 

Delta Work (11)

Twee pogingen in deze race leverde een derde plaats en een ongelukkige struikel op. Hij gaat dit jaar fris de race in en is bovendien de keuze van de eerste jockey van trainer Gordon Elliott die maar liefst acht paarden in de strijd heeft. Hij is niet de jongste meer maar kan ver komen.

 

Mahler Mission (10)

Kwam ten val met de zege voor het oprapen tijdens het Cheltenham Festival van 2023 en is sindsdien met deze race in gedachten voorbereidt. Heeft voldoende uithoudingsvermogen maar moet een zuivere ronde springen voltooien om voor de winst te strijden.

 

The Goffer (27)

Had enorm veel steun in de wedmarkt voor zijn laatste race en het bleek dat zijn lange pauze daarvoor hem opbrak voor de winst. Hij zal nu scherper voor de dag komen en is dan een gevaarlijke outsider die ver kan komen.


Maar natuurlijk zullen we u tijdens de Grand National dag zoveel mogelijk van informatie voorzien. Voor vragen en info meld je bij de mannen achter de terminals of bij Gert-Jan.

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page