top of page

Het is uit met de pret: de Franse wedaanbieder grijpt in

Rente voor je centen

Het is een rente die je bij geen enkele bank krijgt, 10%! Deze rente wordt uitgekeerd wanneer een torenhoge favoriet in een paardenrace een plek bij de eerste drie weet te bemachtigen. Met name op de partnerbanen van de Franse wedaanbieder PMU was het schering en inslag. Men weet in Frankrijk inmiddels wie Rick Ebbinge en Michael Nimczyk zijn. Toppikeurs met de beste paarden die er niet warm of koud van worden als er 400.000 tot 800.000 euro aan plaatsweddenschappen op hen is afgesloten. Voor ‘beroepswedders’ is die 10% rente geweldig, maar wie kan rekenen weet dat er andere partijen zijn die voor de kosten op moeten draaien en dat laatste zou bij een totalisator principe nooit zo mogen zijn.

Tot hier en niet verder

Een globale berekening leerde ons dat deze ‘rente’ paarden, door een extreem tekort aan plaats weddenschappen op andere paarden, ver beneden de euro uitbetaald zouden moeten worden. Het verschil vanaf dat bedrag beneden de euro naar de 1,10 die de Franse wedaanbieder daadwerkelijk uitkeert, kan dus elke keer vermenigvuldigd worden met 400.000 tot 800.000 euro. Het mag dan ook geen verrassing heten dat men stelt: ‘tot hier en niet verder!’

Een flinke aderlating

Niet verder betekent in dit geval per 1 april en dat is helaas geen grap. Helaas, omdat het voor bijvoorbeeld Victoria Park Wolvega, die een afdracht van 3% op de omzet vanuit Frankrijk ontvangt, een geweldige bron van inkomsten is, waarmee ze onder andere het prijzengeld op hoog niveau kunnen houden. Je kunt dus stellen dat de ‘partnerbanen’ hun kip met de gouden eieren verliezen. Toch gooit PMU Frankrijk, mede door het nodige verweer uit de eigen klantenkring, de deur niet helemaal dicht. De minimale uitbetaling op plaatsweddenschappen zal per 1 april worden verlaagd naar 1.05. De vraag is nu of de ‘beleggers in paardenweddenschappen’ het voor 5% rente ook nog aandurven. De tijd zal het leren!

met dank aan Trotr.nl

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page