top of page

Itchy Fingers live in de MalleMolen tijdens de St. Patricksday viering.

Zondag 17 maart is de nationale feestdag van de Ieren: St. Patricksday. Ook in de MalleMolen laten we dit niet in stilte voorbij gaan maar vieren we deze feestdag heerlijk met de Ieren mee. Het is de dag dat we het ultieme Irish pub gevoel naar Wijk bij Duurstede willen brengen en daar hoort natuurlijk ook live muziek bij. Dit jaar hebben we het duo Itchy Fingers weten te strikken die bestaat uit multi-instrumentalisten Erik de Jong en Tijn Berends die al enkele jaren samen muziek maakten bij de sessies in O´Ceallaigh´s Pub in Groningen, toen zij begin 2012 besloten hun muzikale vaardigheden te bundelen in deze band op zakformaat. Twaalf jaar later is de lol er nog lang niet af. Bij hun optredens op de podia van verschillende Nederlandse folkfestivals (Elfia, Archeon Midwinterfair, Keltfest, Cadansa), ceilidhworkshops, folkbals, luisterconcerten en uiteraard nog steeds regelmatig bij sessies, laten Erik en Tijn zien dat ze nog steeds enorm veel plezier beleven aan de muziek. De verschillende CD´s van het duo laten duidelijk horen dat de muzikale mogelijkheden nog lang niet uitgeput zijn, dus voorlopig blijft dit duo lekker doorspelen.


Duo wat folk muziek maakt
Itchy Fingers

Erik

Erik de Jong staat terecht te boek als een van de beste accordeonisten van Nederland. Hij speelt piano-accordeon, bodhrán en tinwhistle, en is bekend van onder andere The Doggy Few, de Assassenachs en Hoppah!. Ook speelde hij samen met beroemde muzikanten als Roy Gullane (Tannahill Weavers), Linde Nijland en Annemarie de Bie (Fling). Hoewel hij met Itchy Fingers vooral Ierse en Schotse muziek speelt, beperkt zijn repertoire zich daar niet toe - ook in de balfolk is hij niet onbekend, en met HoppaH! speelt hij zelfs af en toe een stukje balkanmuziek.

Tijn

Multi-instrumentalist Tijn Berends begeeft zich sinds 2009 in de Nederlandse folkscene. Waar hij ooit begon met slechts een stoffige speelgoedmondharmonica heeft zijn instrumentarium zich rap uitgebreid. Wanneer Tijn met Erik het podium beklimt staan er dan ook een gitaar, een Ierse bouzouki, een concertina en uiteraard zijn mondharmonica te wachten. En wanneer het bespelen van al deze instrumenten hem te veel wordt beschikt hij altijd nog over zijn stem - een instrument op zich.

Naast Itchy Fingers speelt Tijn nog in de formaties Four of a Kind en Withershins. Dat belooft wat voor de zondagmiddag, Itchy Fingers speelt van 15:00-17:00 uur. De MalleMolen opent de deuren om 14:00 uur met de hele middag enkel folk muziek, Guinness pints voor slechts €5,-en voor diegene die in het groen zijn een extra verrasssing ! De St. Patricksday celebration eindigt om 20:00 uur.

Slainte!

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page