top of page

Coppa Tonto X , het toernooi van de MalleMolen voetballegendes

Wat een prachtige periode is het toch voor de voetballiefhebbers, met het EK voetbal nog in volle gang en het Nederlands elftal nog vol in de running voor de titel kijken we ook weer vooruit naar zondag 7 juli. Het is namelijk weer tijd voor de Coppa Tonto, het jaarlijkse voetbaltoernooi voor de liefhebbers van de MalleMolen en voetbal die de strijd met elkaar aangaan om de felbegeerde Coppa Tonto binnen te slepen. Acht teams hebben een plek bemachtigd dit jaar, met in groep A titelverdedigers Squadra Vendetta, IWWS, Atletico Malle & AS Jager. In groep B Viking Utd, Hangover 96, Inter Mallo & Shaktar Dorstless.


Dit jaar lijken de selecties bij alle teams beter dan ooit en het is dan ook moeilijker dan ooit om een voorspelling te doen. Als we kijken naar titelhouder Squadra Vendetta van coach Rob Pastoors zien we daar toch de eerste scheurtjes, de gemiddelde leeftijd is wel degelijk iets aan het oplopen. Nieuw in de selectie zijn oud Inter speler Patrick Dijkstra en misschien wel een van de grootste CDW talenten ooit Andre Jetten. Laatsgenoemde is inmiddels ook wel 50 jaar en heeft reeds 7 jaar de bal niet meer aangeraakt. Atletico Malle van speler coach Plate doet dit jaar ook weer mee voor de titel. Vorig jaar afwezig maar nu misschien wel sterker dan in 2022 toen het de Coppa wist binnen te slepen, op de deadline day wist de groep zich o.a. nog te versterken met Erik Klarenbeek, de oud top spits van CDW zal allicht nog steeds prima het net weten te vinden. IWWS van speler coach Paul Holwerda heeft veel diversiteit, met zowel de oudste als jongste speler in de ploeg kan deze ploeg weleens verrassen. Met een volledig gereviseerde Ton van Druten op de goal (60 jaar ! ) en veel vader - zoon koppeltjes zit het met de onderlinge connecties wel goed.

AS Jager zien we dit jaar ver komen, een jonge maar volwassen ploeg die als men iets langer het sportieve boven het gezellige verkiest weleens de verrassing van het toernooi kan worden. Met tactisch vernuft Sam Odijk en de topfitte en kersverse vader Marco de Ridder in de ploeg lijkt de ploeg volwassener geworden.


Viking Utd van speler coach Jeroen Wouters lijkt weer op de weg terug; de winnaar van de eerste 2 edities is dit jaar in ieder geval weer eens compleet en heeft naar het schijnt een prima voorbereiding achter de rug en qua gemiddelde leeftijd heeft de ploeg veel energie. De Knijff gebroeders leveren in ieder geval altijd.

Hangover 96, de vriendengroep van coach Jim van der Veen die weet wat het winnen van de Coppa is heeft voldoende in huis om ook wederom ver te komen. Met de aktieve spelers Jan Boone en Martijn van Rooijen en van der Veen zelf en veel nog altijd jonge ex voetballers in de ploeg lijkt deze groep een uitstekend toernooi te gaan spelen.

De gastheer van de Coppa; Inter Mallo lijkt er met de jaren niet beter op te worden. Desondanks weet coach John van Os er altijd weer het maximale uit te halen. Al jaren haalt de ploeg de finale van de Coppa maar wist hem slechts eenmaal te winnen. De ploeg heeft zich versterkt met Thom Huisman die op het middenveld wat meer creativiteit moet gaan brengen. Ook is er de terugkeer van de onvermoeibare Ernst Reinders. Dan is er nog de verliezend finalist van vorig jaar Shaktar Dorstless. Coach Max Groeneboom heeft overduidelijk dit jaar 1 missie; WINNEN. Hij stopt zijn ambities niet onder stoelen of banken. Waar het aan mankeerde was een goede goalie en de duizelingwekkende transfersom die betaald is voor keeper Tim van Dijk die men wist los te weken van Inter Mallo maakt duidelijk dat er niets aan het toeval is overgelaten binnen Shaktar.


Durven we een voorspelling aan? NEE Deze Coppa is de meest open Coppa Tonto van de laatste 10 jaar. Het weer lijkt uitstekend te worden, de arbritage is weer op orde en op CDW staat het bier koud! Het belooft weer een prachtige Coppa te worden! SALUTI !

191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page