top of page

Kansloze missie in Zaandam voor Inter Mallo

Bijgewerkt op: 22 aug. 2023

Met het optimisme van interim-coach Jan van den Bos aan hun zijde, trok Inter Mallo met goede moed naar het sportcomplex van Hercules in Zaandam. Daar keek oud Liverpool-speler Dirk Kuyt, als speciale gastheer voor de dag en Liverpool “legende”, gretig uit naar een ontmoeting met het team uit Wijk.

Het evenement, georganiseerd door ALSIN ter ere van hun twintigjarig jubileum, was een verzamelplaats van internationale tegenstanders uit heel Europa. Een uiterst geschikte gelegenheid voor Inter Mallo om hun krachten te meten in de aanloop naar de Coppa Tonto op 27 augustus.

Inter Mallo begon uitstekend tegen de Franse delegatie. Paul Pastor opende de score op een assist van Renzo van Rooijen, waardoor ze 1-0 voor kwamen te staan. Maar vanaf dat moment nam het spel een teleurstellende wending. Inter Mallo leed een verpletterende 4-1 nederlaag tegen de Fransen, die uiteindelijk het hele toernooi wonnen.

Uiteindelijk kon Inter Mallo slechts een enkele overwinning boeken tijdens het toernooi. Een ontnuchterend doelsaldo van 38 tegen en slechts 8 voor is een sprekende indicatie van de tegenvallende prestaties van het team. Het toernooi was ongetwijfeld een harde realiteitscheck, die aantoont dat er voor de blauwzwarten nog een lange weg te gaan is.

Ondanks de teleurstellende resultaten bleef de groepssfeer intact. Het toernooi werd afgesloten onder het genot van een barbecue en een biertje. Na terugkeer uit Zaandam bleef een deel van de selectie nog lang napraten in het clubhuis van Inter Mallo, reflecterend op de gebeurtenissen van de dag en zich voorbereidend op de volgende sportieve uitdaging: De Coppa Tonto!

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page